Bakalářská práce se zabývá historií fotografování jídla a přidávání aditiv do potravin. V práci je uvedeno několik světově významných umělců, kteří se fotografováním jídla zabývali. Cílem této práce je poukázat na historii a vývoj přidávání potravinářských barviv, představit hlavní trendy ve spojení fotografie a jídlá.
Anotace v angličtině
Bachelor thesis deals with the history of food photography and adding food additives. The work lists several world-renowned artists who have been involved in food photography. The aim of this work is to point out the history and development of the addition of food dyes, to present the main trends in the combination of photography and food.
Klíčová slova
Fotografování jídla, potravinářská aditiva, fast food, konzum
Klíčová slova v angličtině
Food photography, food additives, fast food, consumption
Rozsah průvodní práce
50 str. (55216)
Jazyk
CZ
Anotace
Bakalářská práce se zabývá historií fotografování jídla a přidávání aditiv do potravin. V práci je uvedeno několik světově významných umělců, kteří se fotografováním jídla zabývali. Cílem této práce je poukázat na historii a vývoj přidávání potravinářských barviv, představit hlavní trendy ve spojení fotografie a jídlá.
Anotace v angličtině
Bachelor thesis deals with the history of food photography and adding food additives. The work lists several world-renowned artists who have been involved in food photography. The aim of this work is to point out the history and development of the addition of food dyes, to present the main trends in the combination of photography and food.
Klíčová slova
Fotografování jídla, potravinářská aditiva, fast food, konzum
Klíčová slova v angličtině
Food photography, food additives, fast food, consumption
Zásady pro vypracování
1. Studium odborné literatury 2. Fotodokumentace - praktická část 3. Konzultace 4. Vypracování teoretické části 5. Instalace praktické části
Zásady pro vypracování
1. Studium odborné literatury 2. Fotodokumentace - praktická část 3. Konzultace 4. Vypracování teoretické části 5. Instalace praktické části
Seznam doporučené literatury
HRBOKÁ, Alena. Jak se fotografuje jídlo. Smart Press, 2019. ISBN 978-80-88244-09-7 FIŠEROVÁ, Kateřina. Foodstyling. CPRESS, 2020. ISBN 9788026433392 KŘÍSTEK, Dušan. Food photo. Direct Press, 2017. ISBN 978-80-89659-10-4 PARKS-WHITFIELD, Alison. Food Styling and Photography For Dummies. Discover, 2012. ISBN 978-1-118-09719-9 FREEMAN, Michael. Umění digitální fotografie. Zoner Press, 2011. ISBN 9788074131097 TAYLOR, David. OVLÁDNĚTE MAKRO. Zoner Press, 2018. ISBN 978-80-7413-388-6.
Seznam doporučené literatury
HRBOKÁ, Alena. Jak se fotografuje jídlo. Smart Press, 2019. ISBN 978-80-88244-09-7 FIŠEROVÁ, Kateřina. Foodstyling. CPRESS, 2020. ISBN 9788026433392 KŘÍSTEK, Dušan. Food photo. Direct Press, 2017. ISBN 978-80-89659-10-4 PARKS-WHITFIELD, Alison. Food Styling and Photography For Dummies. Discover, 2012. ISBN 978-1-118-09719-9 FREEMAN, Michael. Umění digitální fotografie. Zoner Press, 2011. ISBN 9788074131097 TAYLOR, David. OVLÁDNĚTE MAKRO. Zoner Press, 2018. ISBN 978-80-7413-388-6.
Přílohy volně vložené
CD, model burgeru, seznam potravinářských barviv, série fotografií