Tato bakalářská práce obsahuje teoretické poznatky výživových zvyklostí u dětí mladšího školního věku. Popisuje jednotlivé složky potravy a zásady zdravého stravování. Praktická část na základě dotazníkové šetření stravovacích zvyklostí byla hodnocená u žáků ve věku 610 let. Z výzkumného šetření vyplývá, že je u dětí dbáno na pravidelnost jednotlivých jídel za den.
Anotace v angličtině
This work contains theoretical knowledge about the eating habits of primary school children. It describes the individual food components and principles of healthy eating. The practical part is conceived as a survey of eating habits among pupils aged 610 years. It was found out the most children eat regularly.
Klíčová slova
Základní složky potravy, zásady zdravého stravování, výživa dětí
Tato bakalářská práce obsahuje teoretické poznatky výživových zvyklostí u dětí mladšího školního věku. Popisuje jednotlivé složky potravy a zásady zdravého stravování. Praktická část na základě dotazníkové šetření stravovacích zvyklostí byla hodnocená u žáků ve věku 610 let. Z výzkumného šetření vyplývá, že je u dětí dbáno na pravidelnost jednotlivých jídel za den.
Anotace v angličtině
This work contains theoretical knowledge about the eating habits of primary school children. It describes the individual food components and principles of healthy eating. The practical part is conceived as a survey of eating habits among pupils aged 610 years. It was found out the most children eat regularly.
Klíčová slova
Základní složky potravy, zásady zdravého stravování, výživa dětí
1. Určit záměr (cíl) práce.
2. Stanovení metodiky práce.
3. Shrnutí současného stavu dané problematiky.
4. Realizace výzkumného šetření.
5. Zpracování a vyhodnocení výsledků.
6. Shrnutí výsledků a splnění záměru práce.
Zásady pro vypracování
1. Určit záměr (cíl) práce.
2. Stanovení metodiky práce.
3. Shrnutí současného stavu dané problematiky.
4. Realizace výzkumného šetření.
5. Zpracování a vyhodnocení výsledků.
6. Shrnutí výsledků a splnění záměru práce.
Seznam doporučené literatury
HŘÍVNOVÁ, M. 2009. Fyziologie výživy, Studijní text pro posluchače Pdf UP. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, Pedagogická fakulta.
ČERMÁK, B. a kol. 2002. Výživa člověka. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta.
FOŘT, P. 2007. Tak co mám jíst. Praha: Grada Publishing.
SOUKUPOVÁ, J., VANÍČKOVÁ, M. 2008. Člověk a výživa. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, Přírodovědecká fakulta.
MARTINÍK, K. 2005. "Kapitoly o metabolismu" obecná část. Hradec Králové: Gaudeamus.
KLIMEŠOVÁ, I., STELZER, J. 2013. Fyziologie výživy. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, Fakulta tělesné kultury.
FRÜHAUF, P. a kol. 2000. Fyziologie a patologie dětské výživy. Praha: Karolinum.
LANGMEIER, M. a kol. 2009. Základy lékařské fyziologie. Praha: Grada Publishing.
HEJDA, S. 1985. Kapitoly o výživě. Praha: Avicenum.
KOPECKÝ, M. 2012. Somatologie. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, Pedagogická fakulta.
Seznam doporučené literatury
HŘÍVNOVÁ, M. 2009. Fyziologie výživy, Studijní text pro posluchače Pdf UP. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, Pedagogická fakulta.
ČERMÁK, B. a kol. 2002. Výživa člověka. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta.
FOŘT, P. 2007. Tak co mám jíst. Praha: Grada Publishing.
SOUKUPOVÁ, J., VANÍČKOVÁ, M. 2008. Člověk a výživa. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, Přírodovědecká fakulta.
MARTINÍK, K. 2005. "Kapitoly o metabolismu" obecná část. Hradec Králové: Gaudeamus.
KLIMEŠOVÁ, I., STELZER, J. 2013. Fyziologie výživy. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, Fakulta tělesné kultury.
FRÜHAUF, P. a kol. 2000. Fyziologie a patologie dětské výživy. Praha: Karolinum.
LANGMEIER, M. a kol. 2009. Základy lékařské fyziologie. Praha: Grada Publishing.
HEJDA, S. 1985. Kapitoly o výživě. Praha: Avicenum.
KOPECKÝ, M. 2012. Somatologie. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, Pedagogická fakulta.