Diplomová práce se obsahově bude zabývat analýzou možného vlivu vybraných sociálních a ekonomických aspektů na globální vývoj konzumace masa na úrovni jednotlivých států seskupených do makroregionů, nebo kategorií, které využívá OSN. V rámci geografické analýzy bude pozornost věnována sociálním a ekonomickým aspektům, jenž dle teoretických předpokladů mají vliv na obecné trendy globálního vývoje konzumace masa. Důraz bude kladen na prostorové aspekty zkoumané problematiky. Jako datová základna poslouží volně dostupné databáze, analýzy a ročenky organizace Food and Agriculture Organisation of the United Nations, přičemž do analýzy budou zahrnuty členské země OSN, pro které jsou dostupná data.
Zásady pro vypracování
Diplomová práce se obsahově bude zabývat analýzou možného vlivu vybraných sociálních a ekonomických aspektů na globální vývoj konzumace masa na úrovni jednotlivých států seskupených do makroregionů, nebo kategorií, které využívá OSN. V rámci geografické analýzy bude pozornost věnována sociálním a ekonomickým aspektům, jenž dle teoretických předpokladů mají vliv na obecné trendy globálního vývoje konzumace masa. Důraz bude kladen na prostorové aspekty zkoumané problematiky. Jako datová základna poslouží volně dostupné databáze, analýzy a ročenky organizace Food and Agriculture Organisation of the United Nations, přičemž do analýzy budou zahrnuty členské země OSN, pro které jsou dostupná data.
Seznam doporučené literatury
Grigg, D. (1997): The Changing Geography of World Food Consumption in the Second Half of the Twentieth Century. The Geographical Journal, 165 (1), s. 1-11.
Mathijs, E. (2015): Exploring future patterns of meat consumption. Meat Science, 109, 112–116.
Neo, H., Emel, J. (2017): Geographies of Meat: Politics, Economy and Culture (Critical Food Studies) 1st Edition. London and New York: Routledge.
Shaw, H., J. (2014): The Consuming Geographies of Food: Diet, Food Deserts and Obesity. London and New York: Routledge.
Databáze Food and Agriculture Organisation of the United Nations.
Analýzy a ročenky Food and Agriculture Organisation of the United Nations.
Seznam doporučené literatury
Grigg, D. (1997): The Changing Geography of World Food Consumption in the Second Half of the Twentieth Century. The Geographical Journal, 165 (1), s. 1-11.
Mathijs, E. (2015): Exploring future patterns of meat consumption. Meat Science, 109, 112–116.
Neo, H., Emel, J. (2017): Geographies of Meat: Politics, Economy and Culture (Critical Food Studies) 1st Edition. London and New York: Routledge.
Shaw, H., J. (2014): The Consuming Geographies of Food: Diet, Food Deserts and Obesity. London and New York: Routledge.
Databáze Food and Agriculture Organisation of the United Nations.
Analýzy a ročenky Food and Agriculture Organisation of the United Nations.