| Název předmětu | Odborná praxe 2 |
|---|---|
| Kód předmětu | KSU/7PRA2 |
| Organizační forma výuky | Praxe |
| Úroveň předmětu | Bakalářský |
| Rok studia | 3 |
| Semestr | Zimní a letní |
| Počet ECTS kreditů | 4 |
| Vyučovací jazyk | Čeština, Ukrajinština |
| Statut předmětu | Povinně-volitelný |
| Způsob výuky | Kontaktní |
| Studijní praxe | Nejedná se o pracovní stáž |
| Doporučené volitelné součásti programu | Není |
| Vyučující |
|---|
|
| Obsah předmětu |
|
Program praxe je stanoven v každém případě individuálně v závislosti na domluvě garanta a subjektu, kde je praxe konána. Student po ukončení předloží písemnou zprávu z praxe v rozsahu dvou stran.
|
| Studijní aktivity a metody výuky |
Pozorování
|
| Výstupy z učení |
|
Student absolvuje praxi v rozsahu 2 týdnů ve firmě dle vlastního výběru. Prověří si tak znalosti získané teoretickou přípravou, získá cenné dovednosti a zkušenosti s praktickou překladatelskou a tlumočnickou činností. Po ukončení praxe odevzdá garantovi Výkaz popisu provedených činností a úkolů, na kterých participoval.
Student si ověří znalosti získané teoretickou přípravou, seznámí se s praktickou překladatelskou činností. |
| Předpoklady |
|
Znalost ukrajinštiny na úrovni B2 Evropského referenčního rámce.
|
| Hodnoticí metody a kritéria |
|
Analýza výkonů studenta
praxe u u firmy v rozsahu 2 týdnů, zpráva z praxe v rozsahu dvou stran, potvrzení o konání praxe. |
| Doporučená literatura |
|
|
| Studijní plány, ve kterých se předmět nachází |
| Fakulta | Studijní plán (Verze) | Kategorie studijního oboru/specializace | Doporučený semestr | |
|---|---|---|---|---|
| Fakulta: Filozofická fakulta | Studijní plán (Verze): Ukrajinská filologie se specializací na překladatelství a hospodářskou praxi (2019) | Kategorie: Filologické vědy | 3 | Doporučený ročník:3, Doporučený semestr: - |
| Fakulta: Filozofická fakulta | Studijní plán (Verze): Ukrajinská filologie se specializací na překladatelství a hospodářskou praxi (2025) | Kategorie: Filologické vědy | 3 | Doporučený ročník:3, Doporučený semestr: - |