Vyučující
|
-
Barták Petr, prof. RNDr. Ph.D.
-
Bednář Petr, doc. RNDr. Ph.D.
|
Obsah předmětu
|
Stanovení vody, Analýza aminokyselin, peptidů a proteinů, Analýza tuků a mastných kyselin, Analýza sacharidů, Analýza vitaminů, Analýza minerálních látek, Analýza těkavých, aromatickcých a chuťových látek, Analýza barviv, Analýza aditiv, antinutrientů a kontaminujících látek
|
Studijní aktivity a metody výuky
|
Přednášení, Monologická (výklad, přednáška, instruktáž), Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming)
- Účast na výuce
- 26 hodin za semestr
- Příprava na zápočet
- 10 hodin za semestr
- Příprava na zkoušku
- 24 hodin za semestr
|
Výstupy z učení
|
Hlavním cílem předmětu je rozšířit znalosti o metodách a postupech používaných při analýze potravin a jejich komponent.
Definovat problém, popsat hlavní přístupy v oblasti analýzy potravin, sdružovat informace, interpretovat data, řešit problémy
|
Předpoklady
|
Znalost základů analytické chemie a instrumentálních metod.
|
Hodnoticí metody a kritéria
|
Známkou, Ústní zkouška, Písemná zkouška, Rozhovor
Písemná práce nebo ústní zkouška, student musí prokázat znalosti z hlavních okruhů analýzy potravin, jejich komponent a dalších přírodních produktů
|
Doporučená literatura
|
-
J. Davídek a kol. Analýza potravin.
-
J. Davídek a kol. Laboratorní příručka analýzy potravin.
-
V.Kubáň, P. Kubáň: Analýzy potravin. (2007). Analýza potravin. MZLU Brno.
|