| Vyučující | 
    | 
            
                
                    Bednář Petr, doc. RNDr. Ph.D.
                 | 
    | Obsah předmětu | 
    | Stanovení konzervačních látek v nápojích (HPLC, CE)Identifikace neznámého polymeru (elementární analýza, roztoková analýza, IR)Částečný rozbor vápence (gravimetrie, volumetrie, AAS)Určení základních parametrů půdy (volumetrie, ISE, plamenová fotometrie, AAS) Stanovení Cu a Ni v oceli (rozklad na mokré cestě, voltametrické techniky)Stanovení Cd v máku (rozklad na mokré cestě, voltametrické techniky)Stanovení Mn ve slitině (UV-VIS spektrofotometrie)Stanovení obsahu s-triazinů ve vodě (SPE, GC)Stanovení mastných kyselin v tucích (GLC) 
 
 | 
    | Studijní aktivity a metody výuky | 
    | Nácvik pohybových a pracovních dovedností 
                    
                
                    
                    Účast na výuce
                        - 39 hodin za semestr
                    Domácí příprava na výuku
                        - 26 hodin za semestr
                    Příprava na zápočet
                        - 25 hodin za semestr
                     | 
    
    
        
        
            | Výstupy z učení | 
        
            | Cílem je získat praktické dovednosti při analýze reálných vzorků. Řešit typické problémy v analytické chemii, zvolit vhodnou analytickou strategii pro zpracování reálných    vzorků různých typů
 
 | 
        
            | Předpoklady | 
        
            | Znalost základů analytické chemie a instrumentálních metod. 
 
 | 
        
            | Hodnoticí metody a kritéria | 
        
            | Analýza výkonů studenta 
 Pro úspěšné absolvování předmětu musí student splnit podmínku 100% účasti na cvičení, řádně provést zadané analytické rozbory a správně vypracovat odpovídající laboratorní protokoly.
 
 | 
    
    | Doporučená literatura | 
    | 
            
                
                
                    1.Návody do cvičení - dostupné u garanta předmětu.. 
                
                    2.Churáček J., Analytická separace látek, SNTL, Praha 1990.. 
                
                    3.Snyder L.R., Kirkland J.J., Glajch J.L., Practical Method Development, John Wiley & Sons, Inc., New York 1997.. 
                
                    4.Gratzfeld-Husgen A., Schuster R., HPLC for Food Analysis, A primer, Agilent Technologies Company, Germany 2001.. 
                 
 
 |