Předmět: Chemie piva 2

» Seznam fakult » PRF » ACH
Název předmětu Chemie piva 2
Kód předmětu ACH/PIVO2
Organizační forma výuky Cvičení
Úroveň předmětu Magisterský
Rok studia nespecifikován
Semestr Zimní
Počet ECTS kreditů 2
Vyučovací jazyk Čeština
Statut předmětu nespecifikováno
Způsob výuky Kontaktní
Studijní praxe Nejedná se o pracovní stáž
Doporučené volitelné součásti programu Není
Vyučující
  • Slačálek Jakub, Mgr.
  • Vala Jiří, Ing.
  • Kučera Lukáš, doc. RNDr. Ph.D.
  • Dostál Štěpán, Mgr.
Obsah předmětu
Matematické výpočty (efektivita varny, extrakt, obsah iontů, obsah alakoholu, EMP, IBU, obsah alkoholu), příprava surovin pro vaření piva, příprava receptů pro konkrétní styl dle BJCP, rmutování, scezování, chmelovar, kvašení, stáčení a lahvování. Senzorické hodnocení a vady piva.

Studijní aktivity a metody výuky
Pozorování, Nácvik pohybových a pracovních dovedností
Výstupy z učení
Matematické výpočty (efektivita varny, extrakt, obsah iontů, obsah alakoholu, EMP, IBU, obsah alkoholu), příprava surovin pro vaření piva, příprava receptů pro konkrétní styl dle BJCP, rmutování, scezování, chmelovar, kvašení, stáčení a lahvování. Senzorické hodnocení a vady piva
Popsat základní postup výroby piva, chemické změny v průběhu vaření, kvašení a zrání, vady piva, možností využití analytické chemie při analýze vstupních surovin a samotného piva, senzorické hodnocení piva.
Předpoklady
Znalost základů anorganické chemie, organické chemie, analytické chemie a instrumentálních metod.
ACH/PIVO

Hodnoticí metody a kritéria
nespecifikováno
Student musí absolvovat zápočet.
Doporučená literatura


Studijní plány, ve kterých se předmět nachází
Fakulta Studijní plán (Verze) Kategorie studijního oboru/specializace Doporučený ročník Doporučený semestr